Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS MAJ


WTOREK 2 maja 2023 r.
śniadanie: kawa zbożowa na mleku *(7) *kanapka* - pieczywo z masłem, szynka tradycyjna*warzywa* -ogórek kiszony, herbata z cytryną, żurawina suszona
obiad: zupa zacierkowa z natką i koperkiem*(1,9)*, jajko w sosie chrzanowym*(3,7)*, ziemniaki, surówka z białej kapusty, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: bulka z masłem, dżem, mleko gotowane*(7)*, jabłko

ŚRODA 3 maja 2023 r.
Święto Konstytucji 3 Maja

CZWARTEK 4 maja 2023 r.
śniadanie: zacierki na mleku *(7)*kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, ser żółty*(7)*, polędwica *warzywa* -papryka, napar owocowy, jabłka
obiad: zupa z czerwonej soczewicy z natką i koperkiem*(1,9)*, pulpety a’al gołąbki w pomidorach, surówka z marchwi, jabłka, i pora, kasza bulgur, kompot owocowy z daktylami
podwieczorek: chałka z masłem, kakao*(7)*, jabłko suszone

PIĄTEK 5 maja 2023 r.
śniadanie: zacierki na mleku*(7)* *kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, szynka ze wsi, ser mozzarella z listkiem bazylii*(3,7)*warzywa* - kiełki, pomidory koktajlowe, ananas świeży, herbata z cytryną
obiad: krupnik z natką i koperkiem*(1,9)*, ryba smażona*(3)*, ziemniaki gotowane, surówka wielowarzywna, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: ryż, truskawki, polewa jogurtowa*(7)*, herbata z cytryną

Do każdego posiłku podawana jest woda źródlana do picia dla chętnych dzieci.

 

PONIEDZIAŁEK 8 maja 2023 r.
śniadanie: kawa zbożowa na mleku *(7)*kanapka* - pieczywo z masłem, schab pieczony, jajko*warzywa* -papryka, szczypiorek, herbata z cytryną, żurawina suszona
obiad: zupa pomidorowa z ryżem*(1,6)*, natką i koperkiem, udziec z kurczaka pieczony, marchewka mini, mizeria z koperkiem, ziemniaki gotowane, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: kasza manna*(7)*, mus malinowy, chrupki kukurydziane


WTOREK 9 maja 2023 r.
śniadanie: kakao *(7)*kanapka* - pieczywo z masłem, szynka Eco*warzywa* -sałata, pomidor, napar owocowy, jabłko
obiad: zupa barszcz ukraiński z natką i koperkiem*(1,7,9,)* makaron, ser biały, polewa truskawkowo-jogurtowa, woda z miętą i cytryną
podwieczorek: bułka szpinakowa z masłem, pasta z wędliny, jaj*(3)*, sera topionego, ogórek kiszony, herbata z cytryną, banan


ŚRODA 10 maja 2023 r.
śniadanie: płatki jęczmienne na mleku*(7) *kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia i awokado, szynka z indyka *warzywa*- ogórek zielony, cykoria, herbata z cytryną, marchewka
obiad: zupa krem z cukinii z groszkiem ptysiowym, natką i koperkiem, eskalopki z polędwiczek, kasza gryczana, surówka z ogórka kiszonego, papryki, jabłka i kukurydzy, kompot z wiśni z daktylami
podwieczorek: bułka otrębowa z masłem, ser żółty, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku*(7)*, gruszka


CZWARTEK 11 maja 2023 r.
śniadanie: kawa zbożowa na mleku *(7) *kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, twarożek, szynka biała*warzywa* - szczypiorek, pomidor, napar owocowy, jabłko
obiad: zupa ogórkowa, natką i koperkiem,*(1,9)* kolorowy kociołek z mięsem indyka, kasza bulgur, sałata z jogurtem, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: ryż truskawki, polewa jogurtowa*(7)*, napar miodowo-cytrynowy


PIĄTEK 12 maja 2023 r.
śniadanie: zacierki na mleku*(7) *kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, polędwica, ser mozzarella z listkiem bazylii , *warzywa* - pomidor koktajlowy, kiełki, herbata z cytryną, ananas świeży
obiad: zupa minestrone z pęczakiem, natką i koperkiem*(1,9)*, kotlet z dorsza*(4)*, ziemniaki gotowane, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy z daktylami
podwieczorek: zapiekanki z szynką i serem żółtym, rzodkiewka, ketchup, napar owocowy, winogrona

Do każdego posiłku podawana jest woda źródlana do picia dla chętnych dzieci.


PONIEDZIAŁEK 15 maja 2023 r.
śniadanie: kasza kuskus na mleku*(7) *kanapka* - pieczywo z masłem, szynka ECO, jajko*warzywa* -papryka, szczypiorek, herbata z cytryną, żurawina suszona
obiad: zupa selerowa z natką i koperkiem*(9,1)*, pulpet drobiowy w sosie koperkowym, ryż brązowy, surówka wiosenna, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: chałka z masłem, kisiel z truskawkami


WTOREK 16 maja 2023 r.
śniadanie: kawa zbożowa na mleku*(7)* kanapka* - pieczywo z masłem, szynka ze wsi*warzywa* -sałata, pomidor, napar owocowy, jabłko
obiad: zupa grochowa z natką i koperkiem*(1,9)*, kluski leniwe, surówka z marchwi i jabłka z płatkami migdałowymi woda z miętą i cytryną
podwieczorek: bułka szpinakowa z masłem, pasztet mięsny, ogórek kiszony, herbata z cytryną, banan


ŚRODA 17 maja 2023 r.
śniadanie: owsianka z morelą i żurawiną *(7)*kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia pieczonego, szynka z indyka *warzywa*- ogórek zielony, cykoria, herbata z cytryną, jabłko
obiad: zupa krem z marchwi z pestkami słonecznika*(9)*, natką i koperkiem, bitki wołowe, kasza jęczmienna, sałatka z buraczków, jabłka i cebulki, kompot z wiśni z daktylami
podwieczorek: bułka otrębowa z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem*(7)*, kawa zbożowa na mleku, winogrona


CZWARTEK 18 maja 2023 r.
śniadanie: kakao*(7)* *kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, szynka biała*warzywa* - papryka, rzodkiewka, napar owocowy, jabłko
obiad: zupa kalafiorowa, natką i koperkiem*(9,1)*, spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym, sałata z jogurtem, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: ryż zapiekany z jabłkiem prażonym, polewa jogurtowa*(7)*, napar miodowo-cytrynowy


PIĄTEK 19 maja 2023 r.
śniadanie: kawa zbożowa na mleku *(7)*kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, polędwica, ser mozzarella z listkiem bazylii , *warzywa* - pomidor koktajlowy, kiełki, herbata z cytryną, ananas świeży
obiad: zupa ryżanka, natką i koperkiem*(9,1)*, ryba smażona*(3)*, ziemniaki gotowane, surówka z kiszonej kapusty, kompot owocowy z daktylami
podwieczorek: ciasto drożdżowe, jogurt z owocami

Do każdego posiłku podawana jest woda źródlana do picia dla chętnych dzieci.


PONIEDZIAŁEK 22 maja 2023 r.
śniadanie: płatki jęczmienne na mleku*(7) *kanapka* - pieczywo z masłem, schab pieczony, jajko*(3)*warzywa* -pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, żurawina suszona
obiad: zupa ziemniaczana z pomidorami, natką i koperkiem*(9,1)*, kurczak w curry, kasza bulgur, surówka z czerwonej kapusty, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: bułka otrębowa z masłem, ser żółty, kawa zbożowa na mleku*(7)*, gruszka


WTOREK 23 maja 2023 r.
śniadanie: kawa zbożowa na mleku*(7) *kanapka* - pieczywo z masłem, szynka ze wsi*warzywa* -sałata, ogórek zielony, napar owocowy, jabłko
obiad: zupa z zielonej soczewicy z natką i koperkiem,*(1,9)* ryż jabłko prażone, ser biały, polewa jogurtowa, woda z miętą i cytryna
podwieczorek: bułka szpinakowa z masłem, pasztet z selera, ogórek kiszony, herbara z cytryną, banan


ŚRODA 24 maja 2023 r.
śniadanie: kakao *(7)*kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia i awokado, szynka z indyka *warzywa*- cykoria, papryka, herbata z cytryną, marchewka
obiad: zupa rosół z natką i koperkiem*(9,1), mięso z szynki duszone, pyzy, mizeria z koperkiem, kompot owocowy z daktylami
podwieczorek: racuchy drożdżowe, napar owocowy, winogrona


CZWARTEK 25 maja 2023 r.
śniadanie: zacierki na mleku*(7) *kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, twarożek, szynka Eco*warzywa* - szczypiorek, pomidor, napar miętowy, jabłko
obiad: zupa krem z groszku zielonego z pestkami słonecznika*(9,1)*, natką i koperkiem, łazanki z mięsem i kapustą, surówka z ogórka, jabłka i papryki, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: bułka z masłem, „nutella domowa”, herbata z cytryną, pomarańcza


PIĄTEK 26 maja 2023 r.
śniadanie: kakao*(7) *kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, polędwica, ser mozzarella z listkiem bazylii , *warzywa* - pomidor koktajlowy, kiełki, herbata z cytryną, ananas świeży
obiad: zupa jarzynowa z makaronem ryżowym, natką i koperkiem*(1,9)*, kotlet z dorsza, ziemniaki gotowane, surówka z młodej kapusty, kompot owocowy z daktylami
podwieczorek: naleśniki z serem, polewa owocowa, napar miodowo-cytrynowy

Do każdego posiłku podawana jest woda źródlana do picia dla chętnych dzieci.

 

PONIEDZIAŁEK 29 maja 2023 r.
śniadanie: kawa zbożowa na mleku*(7) *kanapka* - pieczywo z masłem, szynka ze wsi, jajko*(3)*warzywa* -pomidor, szczypiorek, herbata z cytryną, żurawina suszona
obiad:
zupa solferino z natką i koperkiem*(1,9)*, pierś z indyka w jarzynach, ryż brązowy, surówka z kalarepy, jabłka i kukurydzy, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: chałka z masłem, jogurt z owocami*(7)*


WTOREK 30 maja 2023 r.
śniadanie: kakao*(7) *kanapka* - pieczywo z masłem, schab pieczony*warzywa* -sałata, papryka, napar owocowy, jabłko
obiad: zupa fasolowa z natką i koperkiem*(1,9)*, pierogi z serem, surówka z marchwi, jabłka z płatkami migdałowymi, woda z miętą i cytryną
podwieczorek: bułka szpinakowa z masłem, pasta z wędliny, jaj i sera topionego, ogórek małosolny, herbata z cytryną, truskawki


ŚRODA 31 maja 2023 r.
śniadanie: owsianka z morelą i żurawiną*(7) *kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, parówki z indyka, ser żółty *warzywa*- rzodkiewka, ketchup, herbata z cytryną, jabłko
obiad: zupa pieczarkowa z natką i koperkiem*(1,9)*, gołąbki w pomidorach, kasza bulgur, sałata z jogurtem, kompot owocowy z daktylami
podwieczorek: bułka otrębowa z masłem, dżem, mleko gotowane*(7), pomarańcza


CZWARTEK 1 czerwca 2023 r.
śniadanie: kawa zbożowa na mleku*(7) *kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia i awokado, szynka złota *warzywa* - ogórek zielony, cykoria, napar miętowy, jabłko, popcorn
obiad: zupa pomidorowa z makaronem, natką i koperkiem*(7,1,9), antrykot z piersi kurczaka, surówka z czerwonej kapusty, ziemniaki gotowane, sok tłoczony z owoców
podwieczorek: ciasto drożdżowe, sorbet truskawkowy, herbata z cytryną


PIĄTEK 2 czerwca 2023 r.
śniadanie: lane kluski na mleku *(7)*kanapka* - pieczywo mieszane z masłem, polędwica, ser mozzarella z listkiem bazylii , *warzywa* - pomidor koktajlowy, kiełki, herbata z cytryną, ananas suszony
obiad: zupa krupnik, natką i koperkiem*(1,9)*, ryba po grecku*(4), ziemniaki gotowane, mizeria z koperkiem, kompot owocowy z daktylami
podwieczorek: zapiekanki z szynką i serem żółtym, rzodkiewka, ketchup, herbata z cytryną, truskawki

Do każdego posiłku podawana jest woda źródlana do picia dla chętnych dzieci.


Alergeny

*Alergen nr. 1 -Ziarna zbóż zawierające GLUTEN, tzn. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie
*Alergen nr. 2 -SKORUPIAKI i produkty pochodne
*Alergen nr. 3 -JAJA i produkty pochodne
*Alergen nr. 4 -RYBY i produkty pochodne
*Alergen nr. 5 -ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
*Alergen nr. 6 -SOJA i produkty pochodne
*Alergen nr. 7 -MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
*Alergen nr. 8 -ORZECHY, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego
*Alergen nr. 9 -SELER i produkty pochodne
*Alergen nr. 10 -GORCZYCA i produkty pochodne
*Alergen nr. 11 -NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
*Alergen nr. 12 -DWUTLENEK SIARKI i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
*Alergen nr. 13 -ŁUBIN i produkty pochodne
*Alergen nr. 14 -MIĘCZAKI i produkty pochodne