Jadłospis

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK  29 czerwca 2020 r.

śniadanie:

płatki jęczmienne na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, szynka tradycyjna, jajko, *warzywa* – szczypiorek, ogórek zielony,  herbata z cytryną, żurawina suszona,

obiad:

zupa pomidorowa z ryżem, natką i koperkiem, udziec z kurczaka pieczony, ziemniaki, kalafior z wody, sałata z jogurtem, kompot owocowy z daktylami,

podwieczorek:

bułeczka szpinakowa z masłem, ser żółty, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku, jabłko, 

WTOREK 30 czerwca 2020 r.

śniadanie :

kakao, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, polędwica tradycyjna, *warzywa* – sałata, papryka, napar miętowy, jabłko,

obiad :

zupa grochowa z ziemniakami, natką i koperkiem, kluski leniwe z masłem i bułeczką, surówka z marchewki i jabłka,

kompot owocowy z daktylami,

podwieczorek :

bułeczka otrębowa z masłem, pasta hummus, ogórek zielony, herbata z cytryną, banan. 

ŚRODA  01 lipca 2020 r.

śniadanie :

kluski lane na mleku, *kanapka* – masło, pieczywo mieszane, szynka złota z indyka, pasta z łososia pieczonego, *warzywa* –  ogórek małosolny, cykoria, marchewka, herbata z cytryną,

obiad :

kapuśniak z natką i koperkiem, bitki wołowe , kasza gryczana, sałatka z buraczków, jabłka i cebuli z oliwką, woda z cytryną,

podwieczorek :

naleśniki z serem białym, polewa owocowa,  napar cytrynowy. 

CZWARTEK  02 lipca 2020 r.

śniadanie:

kawa zbożowa na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, twarożek, szynka ze wsi, *warzywa* – papryka, sałata, napar owocowy, jabłko,

obiad :

zupa krem z zielonego groszku z pestkami dyni, kotlet mielony, ziemniaki, szpinak, sałatka z pomidora, kompot owocowy z daktylami,

podwieczorek:

zapiekanki z szynką, serem żółtym, rzodkiewka, keczup,  herbata z  cytryną, arbuz. 

PIĄTEK 03 lipca 2020 r.

śniadanie:

płatki owsiane na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, ser mozzarella, szynka z pieca, *warzywa* – pomidor,  cykoria, herbata z cytryną, morela suszona,

obiad:

barszcz czerwony z ziemniakami,   natką i koperkiem, ryba w sosie koperkowym, ryż, surówka z białek kapusty, kompot owocowy z daktylami,

podwieczorek:

Ciasto drożdżowe, jogurt z owocami.

PONIEDZIAŁEK  06 lipca  2020 r.

śniadanie :

kawa zbożowa na mleku,  *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, jajko, szynka tradycyjna, *warzywa* – szczypiorek, papryka, herbata z cytryną, żurawina suszona,

obiad:

zupa kalafiorowa, pulpet drobiowy w sosie własnym, kasza kuskus, ogórek z koperkiem, woda z cytryną i miętą,

podwieczorek:

kasza manna, mus malinowy, chrupki kukurydziane. 

WTOREK 07 lipca 2020 r.

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, sałata, rzodkiewka, marchewka, napar miętowy,

obiad:

zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, natką i koperkiem, makaron, ser biały, polewa jogurtowo – truskawkowa, kompot owocowy z daktylami,

podwieczorek:

bułeczka szpinakowa z masłem, pasta z jaj, wędliny i sera topionego, szczypiorek, ogórek małosolny, herbata z cytryną, brzoskwinie, 

ŚRODA   08 lipca 2020 r.

śniadanie:

kakao, *kanapka* – pieczywo mieszane – masło, pasta hummus, szynka złota z indyka, *warzywa* – cykoria, ogórek zielony, herbata z cytryną, jabłko,

obiad :

rosół z makaronem, natką i koperkiem, mięso zapiekane z warzywami, ziemniaki, sałatka z pomidora, kompot owocowy z daktylami,

podwieczorek:

bułeczka otrębowa z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku, banan. 

CZWARTEK  09 lipca 2020 r.

śniadanie:

kasza kuskus na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane z masłem, serek mozzarella, szynka ze wsi, *warzywa* – pomidor, napar miętowy, jabłko,

obiad :

zupa krem z marchwi z pestkami dyni, spaghetti z sosem  mięsno – pomidorowym, sałata z jogurtem, kompot owocowy z daktylami,

podwieczorek:

bułeczka  tyrolka z masłem, dżem (100 % owoców bez cukru), mleko, arbuz. 

PIĄTEK  10 lipca 2020 r.

śniadanie:

kawa zbożowa na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, twarożek, polędwica tradycyjna, *warzywa* – rzodkiewka, szczypiorek, napar owocowy, morela suszona,

obiad :

zupa zacierkowa z natką i koperkiem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot z daktylami,

podwieczorek:

ryż gotowany, jogurt, truskawki, herbata z cytryną 

PONIEDZIAŁEK  13 lipca 2020 r.

śniadanie:

płatki owsiane na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, jajko, szynka tradycyjna, *warzywa* – szczypiorek, ogórek małosolny, żurawina suszona, herbata z cytryną,

obiad :

zupa pomidorowa z makaronem ryżowym, natką i koperkiem, antrykot z piersi kurczaka, ziemniaki, mizeria z koperkiem, kompot owocowy z daktylami,

podwieczorek:

bułeczka orkiszowa z masłem, ser żółty, kawa zbożowa na mleku, arbuz.

WTOREK  14 lipca 2020 r.

śniadanie:

kawa zbożowa na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, schab  pieczony, *warzywa* – sałata, pomidor, jabłko, napar miętowy,

obiad:

zupa grochowa z ziemniakami, natką i koperkiem, kluski leniwe z masłem i bułeczką, surówka z marchewki i jabłka, kompot owocowy z daktylami,

podwieczorek :

bułeczka otrębowa z masłem, pasta z jaj, wędliny , sera topionego i szczypiorku, ogórek zielony, keczup, herbata z cytryną, jabłko,

ŚRODA 15 lipca 2020 r.

śniadanie:

zacierki na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane z masłem, pasta hummus, szynka złota, *warzywa* – ogórek małosolny, papryka, jabłko, herbata z cytryną,

obiad :

krupnik z kaszą kuskus, natką , koperkiem i ziemniakami, pulpety a’la gołąbki, ryż sałata z jogurtem, woda z cytryna,

podwieczorek :

bułeczka szpinakowa z masłem, ser żółty, pomidor, brzoskwinie, kawa zbożowa na mleku,

CZWARTEK  16 lipca 2020 r.

śniadanie:

kakao, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, twarożek, szynka z pieca, *warzywa* – cykoria, rzodkiewka, napar owocowy, morela suszona,

obiad:

zupa ogórkowa z natką i koperkiem, łazanki z mięsem i kapustą, sałatka z pomidora, kompot owocowy,

podwieczorek :

ryż gotowany, polewa jogurtowo truskawkowa.

PIĄTEK 17  lipca 2020 r.

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, mozzarella, polędwica tradycyjna, *warzywa* – pomidor, sałata, herbata z cytryna, jabłko,

obiad :

krem z zielonego groszku z pestkami dyni, ryba smażona, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy,

podwieczorek:

ciasto drożdżowe, jogurt z owocami.

PONIEDZIAŁEK  20 lipca 2020 r.

śniadanie:

lane kluski na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, jajko, szynka tradycyjna, *warzywa* – szczypiorek, papryka, marchewka, herbata z cytryną,

obiad:

rosół z makaronem, natką i koperkiem, mięso zapiekane z warzywami, ziemniaki, ogórek z koperkiem, kompot owocowy,

podwieczorek:

bułeczka z masłem, dżem (100 % owoców bez cukru), mleko, żurawina suszona.