Jadłospis

JADŁOSPIS WRZESIEŃ

WTOREK    1 września  2020 r.

śniadanie :

płatki ryżowe na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, szynka tradycyjna, *warzywa* – sałata, pomidor, marchew, napar owocowy

obiad :

zupa z czerwonej soczewicy z natką i koperkiem, makaron z serem białym polewa truskawkowo –  jogurtowa, kompot z wiśni z daktylami

podwieczorek :

Bułka z masłem, pasta z wędliny, jaj, sera topionego ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, herbata z cytryną, śliwki 

ŚRODA  2 września 2020 r.

śniadanie :

kawa zbożowa na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane , masło,  pasta humus, szynka złota *warzywa* – sałata, ogórek zielony, papryka,  napar miętowy,  jabłko

obiad :

Zupa ogórkowa z natką i koperkiem, mięso z szynki w sosie własnym, kopytka, surówka z czerwonej kapusty, woda z cytryną

podwieczorek:

bułeczka z masłem,  dżem ( 100 % owoców bez cukru), mleko, arbuz 

CZWARTEK 3 września 2020 r.

śniadanie:

owsianka z suszoną morelą i żurawiną, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, twarożek, szynka ze wsi, *warzywa* – rzodkiewka, cykoria, herbata z cytryną, jabłko,

obiad :

krem z dyni z groszkiem ptysiowym, spaghetti z sosem mięsno – pomidorowym, sałata lodowa z sosem winegret, kompot z porzeczek z daktylami,

podwieczorek:

ciasto drożdżowe – wypiek własny, jogurt z owocami 

PIĄTEK   4 września 2020 r.

śniadanie:

kakao, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, mozzarella z listkiem bazylii, polędwica tradycyjna, *warzywa*pomidor koktajlowy, rzodkiewka napar owocowy, ananas-świeży

obiad:

zupa krupnik z natką i koperkiem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot ze śliwek z daktylami

podwieczorek:

ryż, borówki, polewa jogurtowa, herbata z cytryną 

PONIEDZIAŁEK  7 września 2020 r.

śniadanie:

kawa zbożowa na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło,  jajko, szynka tradycyjna *warzywa* – szczypiorek, papryka, herbata z cytryną, żurawina suszona

obiad :

zupa pomidorowa z ryżem, natką i koperkiem, udziec z kurczaka pieczony, ziemniaki, mizeria z koperkiem, kompot z wiśni z daktylami

podwieczorek:

kasza manna, mus malinowy, chrupki kukurydziane 

Wtorek  8 września 2020 r.

śniadanie:

kasza kuskus na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, schab pieczony, *warzywa* -sałata, pomidor, napar owocowy, jabłko

obiad :

zupa grochowa z natką  i koperkiem, kluski leniwe, surówka z marchewki, jabłka i płatków migdałowych kompot ze śliwek z daktylami

podwieczorek:

bułeczka otrębowa z masłem, pasztet z selera, ogórek kiszony, herbata z cytryną, banan 

ŚRODA  9 września 2020 r.

śniadanie :

zacierki na mleku, * kanapka* – pieczywo mieszane, masło, pasta z łososia i awokado, szynka złota *warzywa* – ogórek zielony, cykoria, herbata z cytryną, marchewka

obiad :

zupa krem z groszku zielonego z natką i koperkiem, bitki wołowe, kasza gryczana, sałatka z buraków jabłka i cebuli, kompot z porzeczki z daktylami

podwieczorek:

bułeczka dyniowa z masłem, ser żółty, ogórek małosolny, kawa zbożowa na mleku, rzodkiewka, śliwka 

CZWARTEK   10 września  2020 r.

śniadanie:

płatki jęczmienne na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, twarożek, polędwica tradycyjna*warzywa*- papryka, szczypiorek, napar owocowy, jabłko,

obiad:

rosół z makaronem z natką i koperkiem, mięso zapiekane z warzywami, ziemniaki, surówka z ogórka jabłka i cebuli, woda z cytryną

podwieczorek:

racuchy drożdżowe, herbata z cytryną, winogrona 

PIĄTEK  11 września 2020 r.

śniadanie :

kawa zbożowa na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, mozzarella z listkami bazylii, szynka tostowa *warzywa*- pomidor, koktajlowy, rzodkiewka, herbata z cytryną, ananas – świeży

obiad :

solferino, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot z wiśni z daktylami

podwieczorek:

naleśniki z serem, polewa owocowa, napar miodowo- cytrynowy 

Poniedziałek  14 września 2020 r.

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, jajko, polędwica tradycyjna *warzywa* – szczypiorek, papryka, herbata z cytryną, żurawina suszona,

obiad :

barszcz czerwony, pierś z indyka w jarzynach, kasza bulgur, surówka z pora, marchwi i śliwek, kompot wiśniowy z daktylami

podwieczorek:

chałka z masłem, jogurt owocowy

Wtorek  15 września 2020 r.

śniadanie:

kakao, *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, szynka ze wsi*warzywa* – sałata, pomidor, napar owocowy, marchewka

obiad :

zupa z ciecierzycy z natką i koperkiem, ryż, jabłko prażone, ser biały, polewa jogurtowa, woda z cytryną i miętą

podwieczorek:

bułka dyniowa, pasta z wędliny, jaj, sera topionego ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, herbata z cytryną, banan

Środa  16 września 2020 r.

śniadanie:

owsianka z suszoną morelą i żurawiną *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, pasta humus, szynka z indyka*warzywa* – ogórek zielony, cykoria, herbata z cytryną, jabłko

obiad :

krem z cukinii z pestkami słonecznika, kotlet pożarski, szpinak, ziemniaki, sałata z jogurtem, kompot ze śliwek i daktyli

podwieczorek:

bułka tyrolka, masło, ser żółty, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku, winogrona

Czwartek  17 września 2020 r.

śniadanie:

kawa zbożowa na mleku *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, twarożek, szynka z pieca*warzywa* – papryka sałata, napar miętowy, jabłko

obiad :

zupa kalafiorowa z natką i koperkiem, łazanki z mięsem i kapustą, sałatka z pomidora, kompot z porzeczek z daktylami

podwieczorek:

zapiekanki z szynką i serem żółtym, rzodkiewka, herbata z cytryną, arbuz

Piątek  18 września 2020 r.

śniadanie:

kluski lane na mleku *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, mozzarella z listkami bazylii, szynka tradycyjna *warzywa* – pomidor koktajlowy, ogórek kiszony, napar owocowy, ananas – świeży

obiad :

zupa ziemniaczana z pomidorami, natką i koperkiem, pulpet rybny w sosie koperkowym, ryż brązowy, surówka z czerwonej kapusty, kompot z wiśni z daktylami

podwieczorek:

bułka otrębowa z masłem, pasta z warzyw pieczonych, ogórek kiszony, herbata z cytryną, śliwki 

Poniedziałek 21 września 2020 r.

śniadanie:

kasz manna na mleku *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, jajko, schab pieczony*warzywa* – szczypior, papryka, herbata z cytryną, żurawina suszona

obiad :

zupa jarzynowa z makaronem ryżowym natką i koperkiem, kurczak w curry , kasza kuskus, surówka wielowarzywna, kompot śliwkowy z daktylami

podwieczorek:

bułka tyrolka z masłem, dżem ( 100 % owoców bez cukru), mleko, arbuz

Wtorek 22 września 2020 r.

śniadanie:

kawa zbożowa na mleku *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, polędwica tradycyjna *warzywa* – sałata, pomidor, napar owocowy, jabłko

obiad :

zupa fasolowa z natką i koperkiem, pierogi z serem, polewa jogurtowa, surówka z marchwi, jabłka i płatków migdałowych, woda z cytryną i miętą

podwieczorek:

bułka grahamka z masłem, sałatka jarzynowa, herbata z cytryną, banan

Środa 23 września 2020 r.

śniadanie:

kasza kuskus na mleku *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, kiełbaski z szynki, ser żółty *warzywa* – ogórek kiszony, ketchup, herbata z cytryną, jabłko

obiad :

krem z marchwi z pestkami dyni, kolorowy kociołek z mięsem z indyka, kasza jęczmienna, sałata lodowa z sosem winegret, kompot z wiśni z daktylami

podwieczorek:

racuchy drożdżowe, napar owocowy, winogrona

Czwartek 24 września 2020 r.

śniadanie:

kakao *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, twarożek, szynka z indyka,*warzywa* – rzodkiewka, ogórek zielony, napar miętowy, marchewka

obiad :

zupa selerowa, kotlet schabowy, ziemniaki, marchewka gotowana, surówka z białej rzodkiewki z kukurydzą, kompot z porzeczek z daktylami

podwieczorek:

ryż zapiekany z jabłkiem prażonym, polewa jogurtowa, napar miętowo-cytrynowy

Piątek 25 września 2020 r.

śniadanie:

płatki jęczmienne na mleku *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, mozzarella z listkami bazylii,

szynka ze wsi,*warzywa* – pomidory koktajlowe, cykoria, napar owocowy, ananas – świeży

obiad :

zupa ryżanka z natką i koperkiem, ryba po grecku, ziemniaki, sałata z jogurtem, kompot ze śliwek z daktylami

podwieczorek:

bułeczka dyniowa, pasztet mięsny – wyrób własny, ogórek kiszony, herbata z cytryną, gruszka

Poniedziałek 28 września 2020 r.

śniadanie:

ryż na mleku *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, jajko, szynka tostowa, *warzywa* – szczypiorek, ogórek kiszony herbata z cytryną , żurawina suszona

obiad :

zupa zacierkowa z natką i koperkiem, antrykot z piersi kurczaka, ziemniaki, kapusta czerwona duszona z rodzynkami, kompot ze śliwek z daktylami

podwieczorek:

kasza manna na mleku, mus malinowy, chrupki kukurydziane

Wtorek 29 września 2020 r.

śniadanie:

kakao *kanapka* – pieczywo mieszane, masło, polędwica tradycyjna, *warzywa* – sałata, papryka, napar owocowy, jabłko

obiad :

barszcz ukraiński z natką i koperkiem, makaron, ser biały, polewa truskawkowo-jogurtowa, kompot z wiśni z daktylami

podwieczorek:

bułka tyrolka, masło, pasta z wędliny jaj, sera topionego ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, herbata z cytryną, banan

Środa 30 września 2020 r.

śniadanie:

owsianka na mleku z suszoną morelą i żurawiną*kanapka* – pieczywo mieszane, masło, pasta humus, szynka złota, *warzywa* – ogórek zielony, cykoria, herbata z cytryną, jabłko

obiad :

zupa pieczarkowa, eskalopki z polędwiczek, kasza kuskus, buraczki gotowane, mix sałat z sosem winegret, woda z cytryną i miętą

podwieczorek:

bułka dyniowa, ser żółty, kawa zbożowa na mleku, rzodkiewka