Jadłospis

J A D Ł O S P I S

PONIEDZIAŁEK      04 marca 2019 r.

śniadanie  –  kakao, kanapka  – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty i razowy ze       słonecznikiem),  masło, mozzarella  z listkami bazyli, szynka tradycyjna, cykoria, papryka, herbata z cytryną,   jabłko,

                       Alergeny :    1, 7

obiad        –  zupa pomidorowa z ryżem, zieloną natka i  koperkiem, udziec z kurczaka pieczony, ziemniaki z koperkiem zielonym, marchewka mini, surówka z białej rzodkwi,     jabłka i kukurydzy, kompot wiśniowy z daktylami,

                     Alergeny  :  1,9

podwiecz. – kasza manna z musem malinowym, chrupki kukurydziane.

                      Alergeny :   1

WTOREK      05  marca  2019 r.

śniadanie   –  płatki ryzowe na mleku, kanapka – pieczywo mieszane (chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze słonecznikiem, masło, polędwica tradycyjna, rzodkiewka, ogórek kiszony, napar owocowy, marchewka do gryzienia,

                       Alergeny : 1  ,  7

obiad         –  zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami, z zieloną natką  i koperkiem, pieczeń ze schabu, kasza gryczana , warzywa na parze : (marchew żółta, kalafior, brokuł, fasolka) , mix sałat z pomidorkiem koktajlowym, sok owocowy tłoczony, 

                        Alergeny :  1 , 9

podwiecz.  – ciasto drożdżowe ( wypiek własny) jogurt z owocami ( truskawka, banan ).

                       Alergeny :  1 ,  3  , 7

ŚRODA   06  marca  2019  r.

śniadanie  – kawa zbożowa na mleku, kanapka – pieczywo mieszane  (chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty,  razowy ze słonecznikiem), masło,  ser żółty, roszponka, pomidor, napar miętowy, jabłko,

                      Alergeny : 1 , 7

obiad         –  zupa zacierkowa z zieloną natką i koperkiem,  ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, napar imbirowy,

                      Alergeny :  1 , 3 ,  4

podwiecz. –  bułeczka dyniowa z masłem, dżemem ( 100 % owoców bez cukru) mleko, banan

                      Alergeny :  1 , 7

CZWARTEK    07  marca  2019 r.

śniadanie   –  kasza kukurydziana na mleku, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, razowy  ze słonecznikiem, wieloziarnisty), masło, pasta hummus, szynka złota z indyka, ogórek zielony, cykoria,  herbata z cytryną , żurawina  suszona,

                        Alergeny :  1 , 7

obiad           –  zupa kalafiorowa z ziemniakami , zielona natka i koperkiem, spaghetti z sosem mięsno –   pomidorowym,  sałata lodowa z sosem winegret, kompot z czarnej porzeczki i jabłka z daktylami,

                         Alergeny :  1 , 9

podwiecz.   –   grahamka z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku, gruszka.

                         Alergeny:  1 , 7

PIĄTEK  08 marca  2019 r.

śniadanie   –  kakao, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze        słonecznikiem), masło, jajko, szynka ze wsi, szczypiorek, kiełki, pomidor, napar owocowy, ananas świeży

                        Alergeny:  1, 3, 7

obiad         –  barszcz czerwony z ziemniakami, zieloną natką i koperkiem,  makaron z serem  białym, polewa    jagodowa, sok owocowy tłoczony,

                       Alergeny: 1 , 3 , 7 , 9

podwiecz.  –  bułeczka tyrolka z masłem, pasta z warzyw pieczonych, ogórek kiszony, herbata z cytryną, jabłko.

                       Alergeny : 1, 7, 11 

PONIEDZIAŁEK      11 marca   2019 r.

śniadanie  –  kawa zbożowa na mleku, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze słonecznikiem), twarożek, szynka ECO, cykoria, rzodkiewka, napar owocowy, jabłko,

                       Alergeny:  1, 7

obiad         –  zupa ziemniaczana z pomidorami, zielona natką i koperkiem, kurczak w curry, ryż jaśminowy, sałata rzymska z oliwkami i sosem ziołowym, kompot wiśniowy z daktylami,

                       Alergeny:  9

podwiecz. –  chałka z masłem,  kisiel z truskawkami.

                       Alergeny:  1 , 7

WTOREK  12 marca 2019 r.

śniadanie  – płatki orkiszowe na mleku, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze słonecznikiem), masło, szynka tradycyjna, ogórek kiszony, papryka, napar miętowy, marchew,

                      Alergeny:  1,  7

obiad         –  zupa grochowa z ziemniakami , zieloną natka i koperkiem, pierogi z serem białym, polewa jogurtowa, sałatka owocowa,  napar imbirowy,

                       Alergeny:  1 ,. 7 , 9

podwiecz. –  bułeczka tyrolka z masłem, pastą  z jaj, wędliny, sera topionego i szczypiorku, pomidor, herbata z cytryną ,   ananas suszony,

                      Alergeny:  1, 3,  7

ŚRODA       13  marca  2019 r.

śniadanie  –  owsianka z morelą i żurawiną, pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy   ze   słonecznikiem), masło,  kiełbaski z szynki, pasta z łososia pieczonego, sos pomidorowy, rukola,    ogórek    zielony, herbata z cytryną, jabłko,

                       Alergeny:  1, 4, 7

obiad         –  rosół z makaronem, zieloną natką i koperkiem,  eskalopki z polędwiczki, kasza kuskus, buraczki,   surówka z marchwi  z chrzanem, sok owocowy tłoczony,

                      Alergeny: 1 , 9

podwiecz. –  bułeczka dyniowa z masłem, ser żółty, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku, pomarańcze.

                      Alergeny: 1, 7

 

CZWARTEK   14 marca 2019 r.

śniadanie  –  kakao, kanapka – pieczywo mieszane (chleb pszenno –  żytni, żytni wieloziarnisty, razowy ze       słonecznikiem), masło,  mozzarella z bazylią, szynka złota z indyka, rzodkiewka, papryka, napar owocowy,       jabłko,

                      Alergeny:  1 , 7

obiad        –  zupa ogórkowa z ziemniakami , z zielona natka i koperkiem, łazanki z mięsem i kapustą, sałatka z  pomidora, kompot porzeczkowo – jabłkowy z daktylami,

                     Alergeny:  1 , 9

podwiecz. –  ryż zapiekany z jabłkiem prażonym, polewa jogurtowa, napar miodowo – cytrynowy.

                      Alergeny :  7

PIĄTEK   15 marca 2019 r.

śniadanie  –  zacierki na mleku, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno  – żytni, żytni, wieloziarnisty,  razowy  ze słonecznikiem) jajko, polędwica tradycyjna, szczypiorek, kiełki, ogórek zielony, herbata z cytryną,  ananas świeży,

                      Alergeny:   1 , 3 ,  7

obiad         –  zupa krem z marchwi z pestkami dyni, kotlet  rybny, ziemniaki z zielonym koperkiem, surówka z czerwonej kapusty, sok owocowy tłoczony,

                     Alergeny:   1 ,  3,  4

podwiecz.  –  grahamka z masłem,  twarożek wiosenny, kawa zbożowa na mleku, gruszka.

                      Alergeny:   1,  7                      

 

 PONIEDZIAŁEK  18  marca   2019 r.

śniadanie  –  kakao, kanapka – pieczywo mieszane (chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze          słonecznikiem), masło, ser żółty, szynka ECO, pomidor, rzodkiew biała, napar owocowy, jabłko,

                      Alergeny:  1 , 7

obiad         –  zupa selerowa z makaronem zieloną natka i koperkiem, antrykot z piersi kurczaka, ziemniaki,   marchewka oprószana, surówka z ogórka kiszonego, jabłka, cebuli i papryki, kompot wiśniowy,

                      Alergeny:  1, 7, 9

podwiecz.  – paluch maślany jogurt z owocami ( truskawki, banan).

                      Alergeny:  1, 7

WTOREK    19 marca 2019 r.

śniadanie  –  płatki jęczmienne na mleku, kanapka- pieczywo mieszane( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty,  razowy ze słonecznikiem), masło, schab pieczony, ogórek kiszony, cykoria, napar miętowy, jabłko,

                     Alergeny: 1, 7

obiad        –  zupa fasolowa z ziemniakami i zieloną natką i koperkiem, kluski leniwe z masełkiem i bułeczką,    surówka z marchewki, jabłka i płatków migdałowych, sok owocowy tłoczony,

                    Alergeny: 1, 3 , 7

podwiecz. –  bułeczka tyrolka z masłem, pasztet mięsny ( wypiek własny), pomidor, herbata z cytryną, grapefruit  czerwony,

                    Alergeny:  1,  7

ŚRODA     20  marca  2019 r.

śniadanie  –  kawa zbożowa na mleku, kanapka – pieczywo mieszane (chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty,  razowy ze słonecznikiem), masło, pasta hummus, szynka złota z indyka, roszponka, papryka, herbata marchewka,  herbata z cytryną,

                     Alergeny:  1 , 7

obiad         –  zupa ryżanka z zieloną natką i koperkiem, mięso duszone, pyzy, surówka z białej kapusty, kompot z porzeczki i jabłek z daktylami,

                     Alergeny:  1 , 9

podwiecz.  –  racuchy drożdżowe, napar owocowy, jabłko suszone,

                      Alergeny:  1, 3, 7

CZWARTEK     21  marca  2019 r.

śniadanie   –  lane kluski na mleku, kanapka – pieczywo mieszane( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty,    razowy   ze słonecznikiem), masło, ser żółty, szynka biała, rzodkiewka, pomidor, napar owocowy,  żurawina susz.,

                      Alergeny: 1, 7

obiad         –  zupa krem z zielonego groszku, kolorowy kociołek: (mięso z indyka, cukinia, papryka, cebula, fasolka   szparagowa, pomidory), sałata lodowa z sosem winegret, napar imbirowy,

                      Alergeny: 1, 9

podwiecz.  –   ryż gotowany , polewa jogurtowo – truskawkowa, napar miodowo – cytrynowy.

                      Alergeny: 7

PIĄTEK   22 marca 2019 r.

śniadanie   –  kakao, kanapka – pieczywo mieszane (chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze       słonecznikiem), masło, jajko, szynka ze wsi, szczypiorek, kiełki, ogórek kiszony, napar miętowy,  ananas świeży,

                         Alergeny: 1, 7

obiad          –  zupa minestrone z  kaszą pęczak, z zieloną natką i koperkiem, łosoś pieczony, ziemniaki z koperkiem, surówka wielowarzywna, sok owocowy tłoczony,

                        Alergeny:  1, 4, 9

podwiecz.   –  zapiekanki z chleba tostowego wieloziarnistego z szynką, serem żółtym, keczup, rzodkiewka,    herbata z cytryną, banan.

                        Alergeny:  1, 7 

PONIEDZIAŁEK      25 marca 2019 r.

śniadanie  –  kawa zbożowa na mleku, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze słonecznikiem), masło, szynka ECO, mozarella z bazylią, pomidorek koktajlowy, cykoria,  herbata z cytryną, jabłko,

                       Alergeny:  1, 7

obiad        –  zupa solferino z zieloną natką i koperkiem, pierś z indyka w jarzynach, ryż jaśminowy, surówka z pora,  marchewki, jabłka i pestek słonecznika, kompot wiśniowy z daktylami,

                      Alergeny:  9

podwiecz.  – chałka z masłem, kisiel z truskawkami.

                      Alergeny:  1, 7

WTOREK   26  marca 2019 r.

śniadanie  –  płatki ryzowe na mleku, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze słonecznikiem), masło,  polędwica tradycyjna, warzywa: papryka, ogórek kiszony,   napar owocowy, jabłko,

                      Alergeny:  1, 7

obiad         –  zupa kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, zieloną natką pietruszki i koperkiem, makaron z  mąki    durum, ser biały, polewa jogurtowo – truskawkowa, napar imbirowy,                                

                      Alergeny:  1, 7, 9

podwiecz. – bułeczka tyrolka z masłem, sałatka jarzynowa, herbata z cytryną, banan.

                     Alergeny: 1, 7 , 9

ŚRODA   27 marca  2019 r.

śniadanie   –  kakao, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze   słonecznikiem), masło, pasta z łososia i awokado, szynka złota z indyka, ogórek zielony, cykoria, napar miętowy, żurawina suszona,

                      Alergeny: 1 ,  4, 7

obiad         –  zupa krem z marchwi z groszkiem ptysiowym, kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka z wody, sałata   rzymska z pomidorem suszonym i sosem ziołowym, sok owocowy tłoczony,

                     Alergeny: 1, 3, 9

podwiecz.  –  kasza manna, mus malinowy, chrupki kukurydziane.

                       Alergeny: 1, 7

CZWARTEK   28 marca 2019 r.

śniadanie  –  owsianka z morelą i żurawiną , kanapka – pieczywo mieszane (chleb pszenno – żytni, żytni, razowy  ze słonecznikiem, wieloziarnisty), masło, twarożek, szynka ze wsi, rzodkiewka, pomidor, marchewka, herbata z cytryną,

                     Alergeny: 1, 7

obiad        –  zupa pieczarkowa z ziemniakami , zieloną natką i koperkiem, pierogi z mięsem, surówka z białej    kapusty,  kompot truskawkowy z daktylami,

                      Alergeny: 1, 7, 9

podwiecz.  –  rogaliki drożdżowe z jabłkiem (wypiek własny), grapefruit czerwony, kakao.

                       Alergeny: 1, 3, 7

PIĄTEK   29  marca  2019 r.

śniadanie  – zacierki na mleku, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, żytni, wieloziarnisty, razowy ze słonecznikiem), masło, schab pieczony, jajko, szczypior, kiełki, ogórek zielony, ananas świeży, napar owocowy,

                       Alergeny:  1, 3, 7

obiad         –  zupa solferino z ziemniakami, zieloną natką i koperkiem, ryba po grecku, ziemniaki, sałata z jogurtem, sok owocowy tłoczony,

                       Alergeny: 1, 4, 9

podwiecz.  –  bułeczka dyniowa z masłem, serem żółtym, rzodkiewka, kawa zbożowa na mleku, pomarańcza.

                       Alergeny: 1 , 7