Jadłospis

JADŁOSPIS 

PONIEDZIAŁEK   15.07.2019 r.

Śniadanie    –     * kasza kuskus na  mleku, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno – żytni, razowy ze słonecznikiem, wieloziarnisty, żytni), masło, ser żółty, rzodkiewka, roszponka,  herbata z cytryną, jabłko

Alergeny: 1, 7

Obiad      –   * zupa pomidorowa z ryżem, natką, koperkiem, udziec z kurczaka pieczony, ziemniaki z koperkiem, mizeria z jogurtem, kompot owocowy z daktylami,

Alergeny:  1, 9

Podwieczorek –     * chałka z masłem , kakao, morela.

Alergeny: 1, 3 , 7

 WTOREK  16. 07. 2019 r.

Śniadanie    –       *kawa zbożowa na mleku, kanapka – pieczywo mieszane j.w., masło, szynka ze wsi, sałata, pomidor, napar owocowy, żurawina,

Alergeny: 1, 7,

Obiad      –   *zupa fasolowa z ziemniakami, natką i koperkiem, kluski leniwe  z masłem, bułeczką, surówka z marchewki, jabłka,         sok owocowy tłoczony,    

Alergeny :   7,9,3,1

Podwieczorek       –  *bułeczka tyrolka z masłem, pastą z jaj, wędliny , sera topionego i szczypiorku, ogórek małosolny, herbata z cytryną, arbuz,

Alergeny:  3,7,                                       

 ŚRODA    17. 07. 2019  r.

Śniadanie  –    * płatki ryżowe na mleku,  kanapka – pieczywo mieszane j.w, masło, pasta hummus, szynka z indyka, papryka, rukola, herbata z cytryną, jabłko,

Alergeny: 1, 7

Obiad   –   *zupa kalafiorowa z ziemniakami, natką, koperkiem, bitki wołowe w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka z kalarepy, jabłka i kukurydzy, kompot owocowy z daktylami,

Alergeny: 7,9,

Podwieczorek  –  *bułeczka dyniowa z masłem, serem żółtym, pomidorem, kawa zbożowa na mleku, winogrona.

Alergeny: 1,7,

 CZWARTEK  18.07.2019 r.

Śniadanie  –     *kakao, kanapka – pieczywo mieszane j.w., masło, twarożek, szynka biała, rzodkiewka, cykoria, marchewka, napar miętowy,

Alergeny:1,7

Obiad   –     *kapuśniak z młodej kapusty z natką i koperkiem, spaghetti z sosem  mięsno – pomidorowym, sałata lodowa z sosem winegret, sok owocowy tłoczony,

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek  –   * ciasto drożdżowe, jogurt z owocami.

Alergeny:1,3,7

 PIĄTEK  19.07.2019 r.

Śniadanie       –   *zacierki na mleku, kanapka – pieczywo  mieszane j.w., masło, schab pieczony, jajko, szczypiorek, pomidor, herbata z cytryną, ananas świeży,

Alergeny:1,3,7

Obiad      – * zupa krupnik z natką i koperkiem bez ziemniaków, ryba smażona, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy z daktylami,

Alergeny:1,3,4,7,9

Podwieczorek – * ryż gotowany, polewa ( jogurt naturalny, borówka  amerykańska), napar miodowo – cytrynowy.

Alergeny: 7

 MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANE SĄ NAPOJE :  woda z cytryną i miętą, napar owocowy, herbata z cytryną.

 PONIEDZIAŁEK    22.07.2019 r.

Śniadanie – * kawa zbożowa na mleku, kanapka – pieczywo mieszane ( chleb pszenno-żytni, żytni, razowy ze słonecznikiem, wieloziarnisty), masło, ser biały, polędwica, papryka, rzodkiewka, herbata z cytryną, żurawina suszona

Alergeny: 1,7

Obiad   – * zupa solferino z ziemniakami, natką i koperkiem, pulpet drobiowy w sosie koperkowym, ryż, sałata lodowa z pomidorkiem koktajlowym i sosem winegret, kompot owocowy z daktylami,

Alergeny:1,3,9

Podwieczorek – * kasza manna , mus malinowy, napar owocowy,

Alergeny: 1

WTOREK       23.07.2019 r.

Śniadanie  – * kasza jaglana na mleku, kanapka – pieczywo mieszane (j.w), masło, szynka tradycyjna, sałata, ogórek zielony, napar miętowy, marchewka,

Alergeny:  1,7

Obiad   –  * zupa z ciecierzycy z ziemniakami, natką i koperkiem, makaron, ser biały, polewa owocowo – jogurtowa, sok owocowy tłoczony,

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek – * bułeczka tyrolka z masłem, pasztetem mięsnym, pomidor, herbata z cytryną, morela,

Alergeny: 1,3,

ŚRODA       24.07.2019 r.

Śniadanie  – * kakao,  kanapka – pieczywo mieszane j.w., kiełbaski z szynki, ser żółty, keczup, kalarepka, herbata z cytryną, jabłko,

Alergeny: 1,7

Obiad   – * zupa krem z groszku z grzankami, pieczeń ze schabu, kasza gryczana, sałatka z buraczków, jabłka i cebuli, kompot owocowy z daktylami,

Alergeny: 1,7,9

Podwieczorek – * jagodzianka, napar owocowy.

Alergeny: 1,3

CZWARTEK      25.07. 2019 r.

Śniadanie – * płatki jęczmienne na mleku, kanapka – pieczywo mieszane j.w., masło, schab pieczony, ogórek małosolny, roszponka, napar owocowy, jabłko,

Alergeny: 1,7

Obiad  – * rosół z makaronem, natką i koperkiem, mięso zapiekane z warzywami, ziemniaki, sałatka z pomidora z cebulką, sok owocowy tłoczony,

Alergeny: 1,3,9

Podwieczorek  – * grahamka z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku, banan,

Alergeny: 1,7

PIĄTEK     26.07.2019 r.

Śniadanie – * kakao,  kanapka – pieczywo mieszane j.w., masło, jajko, szynka tradycyjna, szczypiorek, pomidor, herbata z cytryną, żurawina,

Alergeny: 1,3,7

Obiad   –  *  zupa zacierkowa z natką i koperkiem, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z białej kapusty, kompot owocowy z daktylami,

Alergeny: 1,3,7,9,4

Podwieczorek – * bułeczka dyniowa z masłem, dżemem ( 100 % owoców bez cukru), mleko, arbuz.

Alergeny: 1,7

 MIĘDZY POSIŁKAMI PODAWANE SĄ NAPOJE :  woda z  cytryna i miętą,  napar owocowy, herbata z cytryną.